Huib (67)  – ‘Mijn klusbus heb ik omgebouwd tot camper’

Van tegelzetten tot leidingen leggen, allrounder Huib (67) draait zijn hand er niet voor om. Hij heeft zich voorgenomen om tot zijn zeventigste actief te blijven in het vak.

“Er is een groot tekort aan technici. Mijn vrouw is handarbeid juf, gelukkig is dit vak terug in het basisonderwijs. Ik heb laatst een middagje meegeholpen: boren, zagen, stroomkringetjes maken. De kinderen spraken me meteen aan met meester Huib. Waar je bij veel bedrijven niet meer aan de bak komt als vijftigplusser, kun je bij KlusHeeren nog gewoon aan de slag. Met alleen mijn AOW zou ik dit leven niet kunnen leiden. Ik hou van uit eten gaan en heb een zeilboot in Monnickendam. Als we gaan varen, nemen mijn vrouw en ik de vouwfietsen mee aan boord. We zoeken ook graag de zon op in Frankrijk of Spanje. Mijn Fiat Ducato vervult een dubbelfunctie als camper. Als ik de keuken eruit haal, is er genoeg ruimte om mijn gereedschap op te bergen.”

Gratis work-out

“De ene keer werk ik een paar uurtjes, dan weer een week fulltime in de RAI tijdens een beurs. Dat tikt lekker aan. Je legt flink wat afstanden af in dat enorme gebouw en hoeft dus niet meer naar de sportschool! Tijdens grote klussen werk ik soms samen met een collega. Vakmannen onder elkaar: een grapje, even spieken wie de meest opgeruimde gereedschapskist heeft én overleggen hoe we het beste resultaat kunnen neerzetten. Bij de jaarlijkse kerstborrel van KlusHeeren kom je elkaar weer tegen. Dat ik geen bouwmaterialen hoef voor te schieten, vind ik wel zo prettig. Het meest voldoening geeft het als klanten zo tevreden zijn dat je wordt teruggevraagd. Zoals bij dat jonge stel dat net verhuisd was. Toen ik hier een tijdje later opnieuw was showde zij mij vol trots haar bolle buik en heb ik geklust in de kinderkamer.”

‘Als klanten zo tevreden zijn dat je wordt teruggevraagd, geeft dat veel voldoening’

‘Ik blijf nog zeker tot mijn zeventigste doorwerken’

Aanmelden als Klusheer