Lorenzo (77)  – ‘Als ik aan een klus begin, rust ik niet voordat het klaar is

Voormalig profvoetballer Lorenzo (77) is nog volop actief als voetbaltrainer én elektromonteur. Op Aruba kreeg hij de beste leerschool die er is: de praktijk.

“Op mijn dertiende had ik een vakantiebaantje bij Gebr. Van Swaay, een Haagse firma gespecialiseerd in airconditioning met een dependance op Aruba. Ik kreeg de kans om mee te lopen met de chef-monteur. Zo assisteerde ik bij het onderhoud van het enige carillon op het eiland. De chique juwelier Spritzer & Fuhrmann had dit klokkenspel speciaal uit Nederland laten overkomen. Elk uur speelde er een deuntje en kwam er een figurenomloop tevoorschijn. Na mijn eindexamen ben ik met een studiebeurs naar Nederland gekomen. Ik woonde op een door de Witte Paters geleid internaat in Sint-Michielsgestel. De broeders, die erg sportief waren, hoorden dat ik op Aruba in de jeugd had gevoetbald. Ik werd geselecteerd voor een studentenelftal en reisde met hen door Europa.”

Geen houdbaarheidsdatum
“Na de Pabo en een specialisatie in elektrotechniek was ik jarenlang profvoetballer bij Belgische en Nederlandse clubs. Een schouderblessure dwong me te stoppen met betaald voetbal. Ik werd trainer. Zelf voetbal ik tegenwoordig met andere oud-profs. Van stilzitten word ik onrustig. Zolang ik gezond ben, blijf ik mijn vak uitoefenen. Via KlusHeeren krijg ik opdrachten die in mijn straatje passen. De sfeer onderling is aimabel omdat we voor ons plezier werken. Mijn specialiteit is het veranderen van groepenkasten. Door de groeiende trend van keramische, elektrische en inductiekookplaten komt dit steeds vaker voor. Als ik aan een klus begin, rust ik niet voordat het af is. Wanneer ík tevreden ben, is de klant dat doorgaans ook. Het geeft mij een gezond gevoel van eigenwaarde. Onlangs hebben we een huis in Overveen dat maar niet verkocht raakte verkoopbaar gemaakt. Ik verzorgde de elektra, naar volle tevredenheid van de bewoners. Later werd ik teruggevraagd voor hun nieuwe woning in Bloemendaal.”

‘Dit werk geeft mij een gezond gevoel van eigenwaarde’
‘Als ik aan een klus begin, rust ik niet voordat het af is’

Aanmelden als klusheer