Wim (69) – ‘Ik geniet ervan om al die verschillende mensen tegen te komen’

Met zo’n passende achternaam lijkt het haast voorbestemd dat Wim Lamper (69) allround technisch vakman zou worden, gespecialiseerd in… elektrawerk.

“Ik ben een aanpakker. Geboren Rotterdammer hè, dat zie je terug in mijn handen-uit-de-mouwenmentaliteit. Ik heb vijfentwintig jaar voor Ericsson gewerkt. Als projectmanager was ik verantwoordelijk voor de datacommunicatie. Ik heb veel van de wereld gezien. Zo werkte ik vijf jaar in Moskou. Telkens twee weken daar, twee weken hier, want mijn vrouw wilde niet mee. Ik zag de communistische stad uitgroeien tot een wereldstad. Een interessante tijd. Ik heb ook in Portugal, Wenen en Saoedi-Arabië gewerkt. Naast reizen hou ik van fotograferen. Onlangs kocht ik een nieuwe camera en maakte ik in mijn eentje een rondreis door Marrakesh. Ik wilde de riads zien, dat stond al heel lang op mijn verlanglijstje. Het is een mooie serie geworden. Ik maakt ook een soloreis naar Kreta om te wandelen door de Samariakloof. Een unieke ervaring.”

Puzzelen voor gevorderden

“Als bezig bijtje is stilzitten op een zolderkamer niets voor mij. Het leuke aan dit werk is dat je onder de mensen bent. Bij een paar grotere zakelijke opdrachtgevers, waar ik de technische dienst ondersteun, ben ik kind aan huis. Ik kom binnen met een eigen pasje, mensen groeten me bij naam, ik ben echt onderdeel van het team. Maar ik kom ook regelmatig bij particulieren over de vloer. Al die verschillende mensen ontmoeten, elk met een eigen verhaal, daar geniet ik van! En van het werk zelf. Ik hou van een beetje uitdaging. Van die klussen waarbij je echt moet puzzelen, die zijn aan mij wel besteed. Dan moet je creatief zijn en in oplossingen denken. Voor KlusHeeren voer ik opdrachten uit die in mijn straatje passen, dat houdt het leuk. Ik bepaal zelf mijn agenda. Met het team op kantoor is veel persoonlijk contact en ik sla geen kerstborrel over.”

Aanmelden als Klusheer